Tàrrega

Visitar web

Situat a la plana de Lleida, amb 88 km2 i 17.931 habitants (2020), el municipi de Tàrrega inclou els pobles d’Altet, Claravalls, la Figuerosa, el Talladell, Riudovelles i Santa Maria de Montmagastrell. Centre comercial i de serveis destacat, disposa d’una equilibrada estructura productiva amb una sòlida base industrial petita i mitjana. El sector agrícola, tradicionalment de secà, està obert a noves expectatives econòmiques gràcies al Canal Segarra-Garrigues i a projectes de transformació agroalimentària. També compta amb una bona oferta educativa. Cruïlla important de comunicacions, hi conflueixen l’A-2 La Jonquera-Madrid i la C-14 Tarragona-Andorra, que la converteixen en un indret tradicionalment acollidor. Altres vies importants són la C-25 Lleida-Girona que connecta amb l’A-2 molt a prop de Tàrrega o la C-53 Tàrrega-Balaguer que connecta amb la N-240 a la Val d’Aran. En l’aspecte cultural destaca FiraTàrrega, el mercat internacional d’arts escèniques que ha projectat Tàrrega internacionalment. També compta amb una àmplia oferta de cultura popular i amb un entramat associatiu molt dinàmic.

Olot, és la capital de la comarca de la Garrotxa amb gairebé 37000 habitants. És l’única capital de comarca situada a l’interior d’un parc Natural, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. És una ciutat amb un ric patrimoni natural i amb una forta activitat cultural i artística, d’on han sorgit moviments històrics com les escoles d’imatgeria o l’Escola paisatgística d’Olot. S’hi celebren festivals com Lluèrnia (foc i llum), Circ a la Plaça (circ), El Petit Format (espectacles de petit format), el MOT (literatura i lletres) i el Sismògraf (dansa i moviment).

 

Alcover

Visitar web
Alcover és una vila de 5.100 habitants situada a la comarca de l’Alt Camp, entre les ciutats de Tarragona, Valls i Reus, al peu de les muntanyes de Prades i a 15 quilòmetres de la platja. La vall del riu glorieta dota al municipi d’un indubtable interès paisatgístic i al llarg del seu itinerari es converteix en testimoni de què temps enrere va ser una important indústria paperera a partir de l’existència de molins encara conservats avui en dia. A Alcover hi trobem tot un conjunt d’indrets arquitectònics d’importància tals com l’església vella, els portals de la Saura i Sant Miquel i edificis com l’Abadia o Ca Cosme. Un dels vestigis d’aquest passat és l’antic convent de Santa Anna, convertit recentment en el Convent de les Arts, centre de creació i d’exhibició artística que, juntament amb el Museu, esdevé el centre neuràlgic de la cultura alcoverenca i es projecta cap a l’exterior.

Terrassa

Visitar web

Amb més de 216.000 habitants, Terrassa posseeix un ric patrimoni cultural i artístic al bell mig d’un paisatge dominat pel Parc Natural de Sant Llorenç. La Seu d’Ègara, situada al costat del parc de Vallparadís on s’han fet importants troballes paleontològiques, la Torre del Palau i el Castell-Cartoixa configuren el seu patrimoni medieval. Un salt en el temps ens porta a l’època del Modernisme i a la industrialització: Vapor Aymerich, Amat i Jover (actual mNACTEC), Masia Freixa, Casa Alegre de Sagrera… Sense oblidar el seu passat, Terrassa mira sempre cap al futur i pertany a la red Innpulso de ciutats de la ciència i la innovació: el Festival TNT i el Parc Audiovisual són les principals ramificacions en la cultura d’aquest projecte de ciutat.

Sant Hipòlit de Voltregà

Visitar web

Sant Hipòlit de Voltregà és una vila i municipi de la comarca d’Osona. És un dels municipis més petits de Catalunya que té 0,97 km quadrats i està envoltat pel municipi de les Masies de Voltregà.

El Prat de Llobregat

Visitar web

El terme municipal del Prat de Llobregat s’estén íntegrament per la plana deltaica, entre el  marge dret del riu Llobregat i l’estany del Remolar, al llarg d’un front marítim de 8 km de longitud. Amb una superfície de 32,23 km2, la població del Prat és de 65.547 habitants.

L’Ajuntament del Prat desenvolupa força activitats culturals que volen respondre a les expectatives del conjunt de la població, tot implicant en la seva elaboració el màxim número possible d’agents culturals, en les seves diverses línies d’actuació: formació, participació, creació i difusió. Fomentar les relacions entre individus, col•lectius i cultures, fomentar els valors de participació, democràcia, llibertat i solidaritat, i posar a l’abast de la ciutadania el coneixement de formes diferents de vida i pensament són les línies estratègiques del programa cultural. El teatre L’Artesà és un projecte públic de l’Ajuntament que aposta per construir ciutadania a través de les Arts en Viu, contribuint al desenvolupament personal i col•lectiu.